Must sees in Toscane

Vakantie in Toscane, geregeld door TUIAls er een streek in Italië is waar iemand een beeld van heeft zonder er te zijn geweest, is het Toscane wel. Glooiende heuvels, sfeervolle stadjes, lang gerekte stranden. Er is zoveel te zien dat je vooraf goed moet plannen welke must sees je wil zien.

Er zijn een aantal steden die je eigenlijk niet mag overslaan. Elke stad heeft een uniek karakter en sfeer. Zo heb je het overweldigende Firenze [Florence] waar je al ronddwalend overal oog in oog staat met de meesterlijke Renaissance-architectuur.

Pisa moet je natuurlijk ook bezocht hebben, in elk geval het Campo dei Miracoli, met de wereldberoemde scheve toren, het Battistero en de Duomo. Als je bekijkt hoe uitbundig deze gebouwen zijn versierd, realiseer je je pas hoe bijzonder het is wat daar staat.

Dan heb je natuurlijk in het noorden Lucca met zijn unieke, ellipsvormige plein. Zuidelijker ligt Siena met zijn grote, wereldberoemde Piazza del Campo, en verderop naar het zuiden vind je San Gimignano, ook wel het Manhattan van Toscane genoemd. En tussendoor rijd je door de glooiende heuvels en wijngaarden van de Chiantistreek. Maar er is nog zoveel meer… Zoals de wellness in Montecatini Terme of de kustplaatsen Viareggio en Forte dei Marmi.

Er is zoveel te zien, dat het je gaat duizelen. Hoe fijn is het dan dat een reisorganisatie alles vooraf voor je heeft uitgedacht. Zodat je alle natuur- en stedenschoon kunt zien, zonder je druk te maken of het allemaal haalbaar is. Pharos Reizen heeft diverse routes uitgedacht, de overnachtingen geregeld, de vlucht en auto. Het enige wat jij hoeft te doen is te genieten. Of het nu Toscane is of een van de andere gewesten van Italië. Hoe fijn is dat…

tui_toscane_panorama

 

Permalink naar %s