Met de auto naar Italië – verkeerstips zomer 2015

Copyright foto M. Stefan. Grens Italië-Zwitserland bij TiranoGa je deze zomer met de auto richting Italië, doe dan je voordeel met onderstaande tips. Houd er rekening mee dat het ’s zomers eigenlijk alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen druk is op de weg. Maar laat dat je er vooral niet van weerhouden om naar Italië op vakantie te gaan!

De instanties adviseren om komende zomer bij voorkeur op zondag door Frankrijk te rijden – er wordt dan minder drukte verwacht dan op andere dagen. Voor Duitsland gelden donderdag en zondag als beste reisdagen. De verkeersdruktekalender van de ANWB geeft je in elk geval een overzicht van zwarte zaterdagen.

Drukte bij grensovergangen naar Italië

Houd er rekening mee dat de volgende grensovergangen naar Italië druk zijn, vooral in het hoogseizoen. Het is er eigenlijk altijd druk aangezien het de meest handige grensovergangen zijn om il belpaese in te rijden:

  • vanuit Oostenrijk: Brennero, Tarvisio
  • vanuit Zwitserland: Chiasso
  • Vanuit Frankrijk: Fréjus tunnel en Mont Blanc tunnel

Drukke wegen en files in Italië

De snelweg A1 van Milano naar Roma is bijzonder druk. Dat geldt ook voor wie de A4 Milano naar Trieste wil nemen. De A14 Bologna – Ancona staat ook als bijzonder druk te boek. Dat geldt ook voor de A22 Brenner – Verona. En tot slot de A10 Franse grens richting Genova. Aan de grens van Oostenrijk en Frankrijk kun je ook files verwachten.

Op voorgaande wegen zul je ook diverse knelpunten tegenkomen – en dat is dan met name rondom de grote steden.
Bekijk ook de pagina Vervoer in Italië

Prijs van benzine, diesel en gas

United consumers heeft een handig actueel overzicht hoe de verschillende benzineprijzen in het buitenland zich verhouden tot Nederland. Bekijk het overzicht voor vertrek en doe er je voordeel mee!
Nog even een handigheidje: de namen van de verschillende brandstoften zijn natuurlijk ook anders:
Euro 95: Benzina Senza Piombo / Verde
Euro 98: Benzina Super Senza Piombo / Verde Plus
Diesel: Gasolio / (Carburante) Diesel
LPG: GPL

Meer informatie:

Copyright foto: M. Stefano

Permalink naar %s