Win kaarten voor Verdi’s tragische opera Rigoletto in Omniversum

rigoletto door royal opera houseWie kent niet ‘La donna è mobile’. Het wereldberoemde lied is afkomstig uit de opera Rigoletto, geschreven door Giuseppe Verdi die het na de wereldpremière in 1851 zijn beste opera noemde.

Het bezoeken van een opera is normaliter al indrukwekkend, maar als je een opera ziet op een groots koepelscherm met eersteklas geluid, dan weet je helemaal niet wat je overkomt. Op donderdag 21 juni om 20.00 uur kun je dit ervaren in het Haagse filmtheater Omniversum. Daar draait eenmalig een topproductie van The Royal Opera over deze tragische opera. Het belooft een meeslepende ervaring te worden…

Dramatiek, passie, emotie

Opera in Omniversum is een nieuw en fantastisch fenomeen. Sommigen menen dat een voorstelling in een teatro, schouwburg, niet te overtreffen is, maar nergens zit je zo dicht op de actie als in het fraaie Haagse filmtheater. Drammacità, passione, emozione…. de dramatiek, de passie, de emoties, je ervaart ze levensecht bij de topproducties van de wereldberoemde Londense Royal Opera. Rigoletto, op donderdag 21 juni, is de vierde en laatste productie van dit seizoen; eerder zijn Die Zauberflöte te zien (29 maart), Macbeth (26 april) en Carmen (24 mei). Je ziet de opera’s op veertig vierkante meter van het koepelscherm en kijkt de zangers daarbij recht in het gezicht.

Het verhaal van de opera Rigoletto

Rigoletto is buffone del corte, nar aan het hof, van de hertog van Mantova en drijft met iedereen de spot. Niemand weet echter dat hij een dochter heeft, de mooie Gilda, die hij voor de buitenwereld probeert te beschermen. Vermomd als student weet de hertog, een vrouwenverslinder, Gilda toch te vinden en verleiden. Rigoletto is gebroken en zint op vendetta, wraak. Zijn plan loopt echter gruwelijk mis.

Rigoletto heeft een enorme dramatische kracht en telt vele muzikale hoogtepunten, zoals de aria’s Caro nome, Cortigiani, vil razza dannata en natuurlijk La donna è mobile, bekend van operagala’s tot pizzareclames. Giuseppe Verdi noemde Rigoletto na de wereldpremière in 1851 zijn beste opera.

De enscenering van David McVicar, die eerder dit seizoen bij The Royal Opera Die Zauberflöte regisseerde, draait om bedrogen onschuld. De Schot benadrukt de wreedheid aan het hof van Mantova, waar drinkgelagen en orgies geen uitzondering zijn. Alexander Joel dirigeert het orkest en de hoofdrollen worden vertolkt door de Griekse bariton Dimitri Platanias (Rigoletto), de Engelse sopraan Lucy Crowe (Gilda) en de Amerikaanse tenor Michael Fabiano (de hertog van Mantova).

De enige voorstelling is op donderdag 21 juni en duurt 2 uur en 45 minuten, inclusief een pauze van een halfuur. De ontvangst met een gratis welkomstdrankje is vanaf 19.30 uur.
Koop je tickets à € 19,50 op tijd want op=op!

Winnaars van 2×2 vrijkaartjes voor Rigoletto!

De gelukkige winnaars van de vrijkaartjes zijn: Dick Heijns en E. van Swieten. Congratulazioni! Gefeliciteerd!

Bekijk de trailer van Rigoletto

 

 

Permalink naar %s