Wie te geloven…. weersvooruitzichten in Italie

het weer in italie
Normaliter ben ik niet zo bezig met wat het weer doet als ik naar Italie reis. Omdat ik een verontrustend berichtje “Speriamo nel bel tempo” terug kreeg vanuit mijn bestemming Umbria, ging ik toch op zoek naar de weersvoorspellingen. De benieuwdheid slaat om in verbazing. Gevolgd door ongeloof. Want wie of wat moet ik nou geloven? In de eerste paar resultaten blijken de previsioni, weersvooruitzichten, ver uiteen te lopen. De vraag is wie ik moet geloven…. De Italiaan in kwestie reageerde: “Questa è l’Italia, siamo imprevedibili”, dit is Italie, we zijn onvoorspelbaar…

Maar 1 van de 5 weersvoorspellingen klopte…

Inmiddels ben ik weer terug: de websites die regen voorspelden hadden het bij het verkeerde eind. Alleen op weg van Roma naar het Lago Trasimeno en vice versa viel er regen. Aan het Lago Trasimeno zelf hebben we geen regen gehad, maar was het grotendeels zonnig met af en toe bewolking. Centrometeoitaliano was de enige van de vijf die het bij het juiste eind had.

Het doet me denken aan een tv-uitzending waarin Nederlandse camping-eigenaren zich beklaagden over de weersvooruitzichten. Zodra er ook maar een beetje regen werd voorspeld, stopten de lastminute boekingen. Stom, maar waar. Het weer is en blijft inderdaad imprevedibile, onvoorspelbaar!

Meer info over het weer in Italie:

Weersvooruitzichten Umbria

Permalink naar %s