Giro d’Italia 2018

Fietsen aan Lago Trasimeno © Claudia Zanin

Op 15 en 16 mei is de Giro d’Italia in Umbria, om precies te zijn in de steden Gualdo Tadino en in Assisi. Heel wat wielerliefhebbers zijn aan de buis gekluisterd. Maar ook voor Italieliefhebbers is de Giro d’Italia leuk om te volgen: je ziet prachtige beelden van het doorlopend wisselende landschap.

Een van de drie belangrijkste wielerrondes

De Giro d’Italia is een van de drie belangrijkste wielerevenementen ter wereld, naast de Tour de France in Frankrijk en de Vuelta in Spanje. Eerder vertrok de vertrok de Ronde van Italie al eens uit Groningen (2002) en uit Amsterdam (2010). In 2016 startte de Giro in Apeldoorn. Dit jaar viel de beurt ten deel aan Jerusalem waar op vrijdag 4 mei de tijdrit plaatsvond. De tijdrit werd gewonnen door de winnaar van de Giro d’Italia 2015, ‘onze’ Tom Dumoulin. Hij mocht de Maglia Rosa, Roze Trui, aan.

De Giro d’Italia in Italie

Na Israel werd de oversteek gemaakt naar Sicilia waar heel wat bekende plaatsen werden aangedaan zoals Catania, Caltagirone, Agrigento, Santa Ninfa, Caltanisetta, de Etna… De overstap naar het vasteland van Italie, om precies te zijn naar de regione Calabria om via de regione Campania door te rijden naar de regione Abruzzo en vervolgens naar Umbria. Waarna de Giro d’Italia 2018 verder gaat naar Le Marche.

De Ronde van Italie arriveerde in Umbria na de langste etappe van de Giro 2018 van maar liefst 239 km. Op dinsdag 16 mei vertrekt de Giro in Santa Maria degli Angeli en trekt vervolgens door naar Rivotorto, Capodacqua, Spello en Foligno om vervolgens te eindigen in Osimo in Le Marche.

Che peccato! Wat jammer!

Jammer dat de wielrenners niet langs het Lago Trasimeno gingen; ik ben er net van terug. Het is er zo mooi! Het Trasimenomeer is ook een bijzonder centraal gelegen uitvalsbasis voor wie het groene heuvellandschap of de middeleeuwse stadjes van Umbria maar ook Toscane wil ontdekken. Na een rondrit overdag, is het ‘s avonds heerlijk bijkomen in een van de dorpjes aan het meer…. Binnenkort volgt een uitgebreid verslag.

Meer over de Giro d’Italia wielerronde:

Relaxen aan het Lago Trasimeno © Claudia Zanin
Na een dag touren is het heerlijk relaxen aan het Lago Trasimeno!

Permalink naar %s