Wij willen WiFi!

wifiOp vakantie en dan geen Wifi? Twee derde van de Nederlanders moet er niet aan denken om geen internet te hebben.

Volgens een onderzoek van Kieskeurig.nl wordt internet vooral gebruikt om de mail te checken. Twee op de drie checkt de mail, en 44% gebruikt internet voor het versturen van whatsapp-berichten. Bij een ander onderzoek van Corendon uit 2013 gaf nog 47% van de Nederlanders aan niet zonder internet te willen. De helft van de geïnterviewden gaf aan tijdens de vakantie actief te zijn op social media. Het onderzoek van Multiscope uit 2013 geeft dit min of meer hetzelfde aan, al beweerden zij in 2014 dat 80% op vakantie wel eens internet.

Aangezien de kosten van internet in het buitenland nog altijd hoger zijn dan thuis, is (gratis) Wifi een uitkomst voor velen. En zeker niet alleen voor de jeugd wiens hand verkleefd lijkt te zijn met de smartphone…

Het is een heuse uitdaging om geen internet te gebruiken op vakantie. Wie de proef op de som neemt, komt erachter hoe afhankelijk hij ervan is. Even het nieuws checken of de social media. Frequente gebruikers hebben het gevoel iets te missen. Het is even wennen, maar geen internet levert ook een zee aan rust op.

Vakantieaccommodaties met Wifi

Naar aanleiding van de uitkomsten van de onderzoeken zetten we toch maar eens wat reisaanbod op een rij mét Wifi:

 

Permalink naar %s