Door Venetië struinen en wegdromen…

Lekker dwalen door VenetiëOh, wat heb ik toch zin  om de boel de boel te laten en naar Venetië te gaan! Dwalen door de calle, over de piazze, met de vaporetto over het Canal Grande… Struinen door Dorsoduro, Giudecca, toch ook nog even langs Piazza San Marco, maar bij voorkeur juist ver weg van de drukte en gebaande paden…

Venetië in het laagseizoen

En weet je wat nou het allerlekkerste is? La Serenissima bezoeken in het laagseizoen. Het is er minder druk; de mist en kans op hoog water zorgen voor unieke plaatjes. Kijk maar eens bij de fotoverslagen op Italie.nl!

Leeg Venetië

Als je overnacht in Venetië zul je merken dat ’s avonds na 9 uur of ’s ochtends heel vroeg de mooiste tijd is om door de stad te struinen. Fototoestel mee en schieten maar! Als je bovendien een hotel boekt in een van de minder toeristische wijken, merk je ’s ochtends weinig van de drukte die de stad overspoelt, zeker in het hoogseizoen.

Eten en drinken in Venetië

Tussendoor even snel un caffettino in een van de vele barretjes. Staand aan de bar betaal je zelfs bij de meest gerenommeerde bars (ook bij Florian!) slechts een eurootje voor je espresso!

Lunchen doe je in een van de osteria’s met heerlijk schel tl-licht en een tetterende tv. Midden tussen de Italianen zelf…. Wat zou ik daar zin in hebben! Om vervolgens weer de volgende van 118 kleine eilandjes te bezoeken.

Voor niks, nada, noppes naar Venetië…

Helaas gaat het nu niet lukken om een paar dagen naar Venetië te gaan. Maar niet getreurd: je kunt Venetië gratis bezoeken via Google Maps. Je kunt er zowel met de gondel als met de vaporetto de lagunestad verkennen, je kunt online worden rondgeleid en de schermgrote foto’s dompelen je onder in de bijzondere sfeer in de stad. Eigenlijk wel een hele leuke manier om deze prachtige stad te bezoeken als je er eigenlijk geen tijd en geld voor hebt!

Meer weten over Venetië?

Permalink naar %s