Voordelig naar de Cinque Terre

cinque_terre_card_2016De Cinque Terre zijn indrukwekkend mooi. Zó mooi dat je in de loop van 2016 mogelijk alleen nog toegang hebt na aanschaf van de Cinque Terre Card. Reden hiervoor is de immense drukte tijdens het seizoen waarover we eerder berichtten; elk jaar kunnen deze dorpjes in Liguria [Ligurië] rekenen op meer dan twee-en-een-half miljoen turisti.

De vijf schilderachtige dorpjes Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare zijn alleen per trein of te voet bereikbaar. Ben je van plan de dorpjes te bezoeken of (een deel) van de wandeling te maken, dan doe je er goed aan de Cinque Terre Card aan te schaffen.

Deze kortingskaart kan je veel voordeel opleveren, vooral als je van plan bent een paar keer met de treno te reizen en een van de vele percorsi pedonali, paden, te bewandelen. De kaart is 1, 2, 3 of 7 giorni geldig en er zijn twee varianten.

Cinque Terre Card trekking

Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van of heb je gratis toegang tot:

  • alle percorsi pedonali in het gebied, waaronder het beroemde Sentiero Azzurro, het Blauwe Pad dat langs de kust loopt tussen Monterosso al Mare en Riomaggiore;
  • alle centri di osservazione naturalistica, uitzichtpunten;
  • pulmini, autobusjes, en ascensori per disabili, liften voor mensen die slecht ter been zijn;
  • diverse bezienswaardigheden en musea, waaronder de antico frantoio del Groppo, een oude olijvenpers in Manarola, waarmee de in het parco verbouwde olijven worden geperst;
  • wifi op de stazioni ferroviarie, treinstations, op het traject Levanto – La Spezia Centrale; verwacht overigens niet dat je daar dan altijd goed bereik hebt.

Op de stazioni van de Cinque Terre en La Spezia krijg je ook korting op bepaalde souvenirs.

Cinque Terre Card treno

Deze kaart biedt je dezelfde voordelen als de Cinque Terre Card trekking. Daarnaast kun je onbeperkt gebruik maken van de treni regionali e interregionali op het traject Levanto – La Spezia Centrale en vice versa, uiteraard zolang de kaart geldig is. Vergeet dan in ieder geval niet om de eerste keer je kaart op een van de stations te validare, af te stempelen.

Prijzen en gebruik van Cinque Terre Card

Op dit moment kost de trekking-Card voor 1 dag 7,50 euro en de treno-Card 12 euro. Voor kinderen tot twaalf jaar, ouderen, famiglie en groepen gelden speciale riduzioni. De kaart is verkrijgbaar op alle treinstations op de route en bij het begin van de Via dell’Amore, het eerste gedeelte van de wandelroute tussen Riomaggiore en Monterosso al Mare.
Prijzen kunnen overigens nog wel eens wijzigen en ook de genoemde prijzen op de officiële website kloppen niet altijd. Let er trouwens wel op dat je de kaart niet kunt gebruiken om met een van de vele battelli van dorpje naar dorpje te varen.

Overnachtingstips voor je vakantie in Ligurië

Andere handige links over Ligurië:

Cinque Terre, foto gemaakt door Saskia Peverelli

Permalink naar %s