Vind ze allemaal…

Soms komen er bijzondere dingen op je pad. Zoals onderstaand schilderij van Eric Mochel. Na een veertigjarig dienstverband bij de Spoorwegen, waar jij o.a. cartoons tekende voor het personeelsblad, leeft hij zich nu uit op het schilderen. Meestal zijn dat gebouwen uit de omgeving Leusden en Amersfoort. Af en toe zie je zijn schilderen op een expositie met de kunstkring, maar hij heeft ook eigen tentoonstellingen.

Voor een expositie in het Italiaanse restaurant Pompeï in Amersfoort maakte hij een bijzonder schilderij. Namelijk eentje waarop tal van bekende Italianen staan afgebeeld. Weet jij ze te vinden? Hij heeft er 24 verstopt in de puzzel. Neem de proef op de som en bekijk de eerste afbeelding aandachtig!

Onder de eerste afbeelding staat een tweede, zelfde afbeelding maar dan voorzien van nummertjes, die op hun beurt weer verwijzen naar de daaronder opgesomde beroemde Italianen die hij heeft verwerkt in dit schilderij.
En dan heeft schilder Eric Mochel nog iets Italiaans verwerkt. Zie jij wat?

Italiaanse beroemdheden

Italiaanse beroemdheden genummerd1 – Terence Hill (goede zwemmer)
2- Bud Spencer (goede waterpoloer)
3 – Galilei
4 – Collina (scheidsrechter)
5 – Carabinieri
6 – Verdi
7 – Bartoli
8 – Pavarotti
9 – Ceasar
10 – Da Vinci
11 – Mona Lisa
12 – Marcello Mastroianni
13 – Sergio Leone
14 – Fausto Coppi
15 – Bocelli
16 – La Cicciolina
17 – Sofia Loren
18 – Casanova
19 – Modigliani
20 – Gina Lollobrigida
21 – Garibaldi
22 – Don Camillo
23 – Peppone
24 – Giulietta Marina

Nummer 25 is een flesje Chiantiwijn en tot slot heeft de schilder de tafelkleden geschilderd in de kleuren van de Italiaanse vlag.

Permalink naar %s