Val Gardena in top 10 beste skigebieden

Wintersportgebied Val Gardena behoort tot top 10 beste skigebieden ter wereld!

Wintersportgebied Val Gardena behoort tot top 10 beste skigebieden ter wereld!

Italië- en skiliefhebbers wisten het al langer, maar Val Gardena, gelegen in de Dolomieten in Noord Italië, behoort tot de beste skigebieden ter wereld. Volgens het gerenommeerde testportaal Skiresort.de zelfs tot de top 10!

Niet alleen Skiresort.de beoordeelt het gebied goed, ook bij Tripadvisor hebben ze dit wintersportgebied ontdekt. Selva, ook wel bekend als Wolkenstein, is door de bezoekers uitgeroepen tot ‘Travelers Choice Awards 2013’ in de categorie bergbestemmingen.

Het skigebied Val Gardena ligt midden in het Werelderfgoed van Unesco. Het dal ligt op 1226 m; de hoogste top is 2700m. De drie bekendste dorpjes hebben Italiaanse én Duitse namen. Santa Cristina lijkt het het meeste (S. Christina); Ortisei wordt ook wel St. Ulrich genoemd, en Selva staat ook wel bekend als Wolkenstein. Het gebied Val Gardena wordt ook wel Gröden genoemd.

Sella Ronda

Wie er ooit geskied heeft, weet dat-ie een dag lang kan skiën zonder dezelfde lift te hoeven pakken. De wereldberoemde Sella Ronde voert over vier bergpassen en is bijzonder leuk voor wie het skiën al redelijk onder de knie heeft. Beginners kunnen hun lol echter ook op in dit gebied. Er ligt maar liefst 175 km aan pistes, waarvan 52 km blauwe pistes. Er zijn daarnaast 105 rode pistes en 18 zwarte pistes. Hier kom je via een van de 83 liften.

Koop je een Dolomiti Superski Pas dan wordt je gebied heel wat groter: er zijn dan meer dan 450 liften en 1.220 km aan pistes! Op en top genieten dus!

Voertaal

Wat voor sommige Italiëliefhebbers een minpuntje is,  is weer een groot voordeel voor anderen. We hebben het over de taal: er wordt overwegend Duits gesproken! Ook de gerechten doen aan de Duits-Oostenrijkse keuken denken.

Maar eerlijk is eerlijk, op deze Italiaanse skipistes kun je heerlijk een pastaatje prikken tussen de middag, op het eind van de dag lekker afzakken met een Aperol Spritz, Bombardino of Vov. 

Meer informatie

Permalink naar %s