Trouwen in Italië

Trouwen is iets speciaals en je doet het over het algemeen maar één keer in je leven. Het is daarom leuk om er dan ook echt een giornata particolare, bijzondere dag, van te maken. Wat zou er nu mooier zijn dan deze dag te beleven in la bella Italia, het land van la dolce vita, het land van de liefde? Wie droomt er nu niet van om zich per gondel naar het altaar te laten varen? Of in een schitterende Italiaanse bruidsjurk door de middeleeuwse straatjes van Siena naar de prachtige kathedraal te schrijden? De Spaanse trappen in Roma of het Toscaanse heuvellandschap vormen natuurlijk ook een onvergetelijke achtergrond. Bekijk de tips en laat je inspireren. Trouwen in Italia? Da's allemaal leuk en aardig denk je nu, maar hoe krijg je dat allemaal geregeld? Italie.nl dà una mano, helpt een handje! We hebben wat praktische info voor je op een rij gezet.

Personaggi famosi 

Vele beroemdheden zijn je in ieder geval al voorgegaan. Neem bijvoorbeeld Marco Borsato en zijn bruid Leontien. Het paar gaf elkaar het jawoord in la chiesa di San Trovaso in het romantische Venezia. Ze arriveerden in een speciale bruidsgondel, gevolgd door elf gondels met hun parenti e amici, familie en vrienden. Het burgerlijk huwelijk werd gesloten in het gemeentehuis van Burano.
Patricia Paay en Adam Curry verkozen Liguria om zich (voor de tweede keer) voor altijd aan elkaar te verbinden. Ze beloofden elkaar in het schilderachtige jetsetplaatsje Portofino, onder de Italiaanse zon,  eeuwige trouw en verbleven in het zeer luxueuze hotel Splendido. Ook Tom Cruise en Katie Holmes trouwden in Italia. Het paar, dat elkaar net anderhalf jaar kende, trouwde in een kasteel in Bracciano, waar voor de gelegenheid heel bekend Hollywood naar was afgereisd! Luciano Pavarotti trouwde op zijn beurt in 'zijn' Modena. En zo zullen meerdere personaggi famosi in hun geboortestad trouwen. Maar ook voor hen is het hip om uit te wijken buiten de landsgrenzen

Top 5 trouwlocaties

Eigenlijk leent heel Italia zich om te trouwen. De weddingplanners kennen daarbij tal van bekende, maar ook minder bekende plaatsen. Ter inspiratie hebben we er een paar voor je op een rij gezet. Voor meer ideeën verwijzen we je naar de organisaties wier werk het is je te begeleiden bij je matrimonio.

  • Costa Amalfitana (regione Campania): het is hier al vroeg in het voorjaar prachtig. Tot eind oktober blijft het mooi. Met bloeiende bougainville en zee op de achtergrond.
  • Lucca (regione Toscana). Dit middeleeuwse stadje met zijn prachtige plein is voor velen het toppunt van romantiek en spreekt dan ook tot de verbeelding van veel bruidsparen.
  • Lago Maggiore (regione Piemonte): Een huwelijkslunch in de tuin van een prachtig palazzo met op de achtergrond de hoog oprijzende bergen en het uitgestrekte meer.
  • Siena (regione Toscana): wandelen door de middeleeuwse straatjes, over de Piazza del Campo richting het Palazzo Pubblico dat als trouwlocatie dient.
  • Venezia (regione Veneto): in een met bloemen versierde bruidsgondel onder de Ponte dei Sospiri doorvaren naar het Piazza San Marco of naar een van de minder bekende piazzette.

Un po' di tutto

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de trouwceremonie in het Engels te doen. Wil je de ceremonie echter in het Italiaans laten verlopen, dan is een woordenlijstje geen overbodige luxe. We verklappen alvast het belangrijkste: als je "ja, ik wil" wilt antwoorden, kun je uit volle borst ‘'Sì, lo voglio" [sie lo woljoo] uitroepen. Je kunt ook alvast oefenen op de huwelijksbelofte in het Italiaans. Maar nu even een stap terug: hoe vraag je eigenlijk il tuo amore in het Italiaans ten huwelijk? Koosnaampjes kunnen hierbij van pas komen.

Permalink naar %s