Stop in Molveno, net over de Italiaanse grens en geniet!

Rijd eens een keer niet helemaal in een ruk door naar je bestemming in Italie. Je komt daardoor uitgeruster aan en je reis is gelijk een fijn begin van je vakantie. Stop net over de grens van Italie, bijvoorbeeld bij Molvenomeer. Kom tot rust aan het prachtige lago azzurro. blauwe bergmeer, dat wordt omgeven door guglie, spitse bergtoppen. Ga lekker wandelen in het Brenta Massief vanuit het op 865 m hoogte gelegen dorp. Of maak een uitstapje naar de wintersportplaats Andalo om daar de bergliften te pakken en te wandelen op de Cima Paganella. Als je het fotoverslag op Italie.nl ziet, ben je verkocht.

Accommodaties in Molveno

Het gezellige plaatsje Molveno staat vol hotels, pensions en appartementen. Voor wie toch de voorkeur geeft aan écht outdoor: er is ook een camping, direct grenzend aan het Molveno meer. De sfeer is er compleet anders dan het een uur zuidelijker gelegen drukke en veel toeristischere Gardameer.

Tussen alle Italiaanse accommodaties is ook een Nederlands echtpaar neergestreken dat een hotel heeft overgenomen. Het blijkt een uitkomst te zijn voor wie onzeker is omdat hij zijn talen niet spreekt of voor wie houdt van de tradities van thuis, zo begrijpen we van de eigenaren van Hotel Lory. In Italiaanse accommodaties vind je immers geen hagelslag of pindakaas op tafel. De gerechten die uit de keuken komen hebben ook een Nederlandse touch. En er branden, zoals je hieronder ziet, kaarsen in het restaurant…  

De Nederlandse eigenaren hebben het hotel eerst een aantal jaren geëxploiteerd voor een Italiaanse eigenaar; na een aantal jaar durfden ze het aan om het hotel helemaal over te nemen. Het hotel ligt iets hoger in het dorp en heeft daardoor een prachtig uitzicht over het meer. De naam van de straat waaraan het hotel ligt, deed al zoiets vermoeden: Via Belvedere. Je kunt gewoon via de weg naar beneden lopen of de scorciatoia, kortere weg, nemen waarbij je trappetjes afdaalt die je sneller naar het centrum brengen.

Dat laatste is voor sommige Italianen de reden om af te haken. Als ze bellen naar het hotel, blijkt een van hun eerste vragen meestal: “quanto distante è il lago”, hoe ver is het lopen naar het meer? Ondanks dat je met vijf minuutjes in het centrum bent, zorgt dat ervoor dat menig Italiaan het prachtige uitzicht laat voor wat het is. Ergens wel vreemd toch, dat je op een wandelvakantie blijkbaar niet willen lopen 😉 . Moraal van het verhaal: dit door Nederlanders gerund hotel is een uitkomst voor de een, maar een ander verkiest toch “de echte Italiaan”. Mooi toch, dat ze al jaren een eigen doelgroep hebben weten te vergaren?

Je kunt op de website van de VVV van Molveno kijken en boeken, maar natuurlijk ook kiezen voor websites die verschillende aanbieders van accommodaties in Molveno vergelijken zoals Hotelscombined en Trivago.

Halfpension in Italie

Als je slaapt in een hotel, is dat in deze en andere op Italianen gerichte bestemmingen vaak op basis van half pension. Ook al ben je er geen voorstander van: het is eigenlijk ook wel heel lekker als je na een dag intensief wandelen niet meer hoeft te koken. Eerst lekker bijkomen met een aperitivo op het terras, daarna aanschuiven. Wat het leuke van deze formule is in Italie, is dat je de avond tevoren de menukaart te zien krijgt waarop je je keuze kunt maken voor de dag erop. Een prettige bijkomstigheid is dat als je flesje wijn niet op is, deze de volgende dag weer, gekoeld en wel, op tafel staat.

Overdag kun je dan lunchen waar je wilt, of dat nu bovenop de berg is, of in het dorp Molveno zelf. Lekker eten… dat kun je er eigenlijk overal wel! Wij lunchten in Molveno bij Osteria del Maso. ’s Zomers zit je heerlijk op het overdekte terras, uit de zon, met uitzicht op het Molveno-meer. Desondanks zijn de prijzen alleszins ragionevole, redelijk. Buon appetito!

 

 

 

Permalink naar %s