Livigno beste skiresort 2017-2018

Mocht je nog een skivakantie in het vooruitzicht hebben, dan hebben we een leuke tip voor je. De Italiaanse wintersportplaats Livigno is namelijk verkozen tot beste skiresort 2017-2018. Livigno won het van andere skigebieden in Italie, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.
[lees verder na de foto]

livigno skier

De verkiezing wordt jaarlijks opgezet door het reisportaal Europen Best Destination. Via online stemming op social media bepaalden reizigers de uiteindelijke winnaar. Of het winnen van de prijs iets zegt over de communicatie-power van een organisatie of over het skigebied, daarover valt te twisten. Feit is wel dat Livigno ook wel Little Tibet wordt genoemd, en dat zal niet voor niets zijn… De directe concurrent in Italie was in elk geval Val Gardena. Uit de andere landen prijkten bekende namen zoals Avoriaz, Val Thorens, Ischgl, Chamonix Mont Blanc, La Plagne, Kitzbühel, Sölden, Äre, Gstaad etc op het lijstje.

Het skigebied van Livigno

De31 liften tellende wintersportplaats Livigno staat bekend om haar sneeuwrijke winters, neem maar eens een kijkje op de website. Je vindt er o.a. ook een 360° panoramische webcam; leuk om vanuit je luie stoel te kijken hoe mooi wit het daar is. In Livigno wachten 115 km aan geprepareerde pistes op je. Je kunt terecht voor sci alpino, alpineskiën, maar ook sci nordico, langlaufen, fietsen op een zogenaamde fat bike of sneeuwwandelen op ciaspole, sneeuwschoenen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van het belastingvrije shoppen in het dorp of, nog belangrijker, de aria fresca, zuivere berglucht.

Je kunt vliegen op Milano Bergamo of op Innsbruck, beide zijn nageneoeg even ver (196 vs 180 km). Vanuit daar kun je met de trein en bus verder reizen. Of je gaat met de auto, dat kan natuurlijk altijd.

Bekijk ook de Nederlandstalige info over:

livigno skiplattegrond

Permalink naar %s