Kamperen in Toscane

Kamperen in Toscane bij Lux4campEr zijn twee dingen waar Nederlanders dol op zijn: kamperen én Toscane. Een mooie aanleiding om er een ItaliëTip aan te wijden.

Kamperen in Toscane kan op tal van manieren. De eerste gedachte gaat vaak uit naar het strand, maar het voordeel van kamperen in het binnenland van Toscane is dat je bewegingscirkel verdubbelt. En dat is vooral fijn als je een dagje strand wil afwisselen met rondtoeren of een cultureel uitstapje.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Waar de een direct aan zee wil kamperen, wil de ander vooral middenin het glooiende Toscaanse landschap vakantie vieren. Een zwembad is, zeker in de zomer, erg fijn. De keuze is reuze: van kinderbadje tot wilde glijbanen. En waar het voor de een essentieel is dat er animatie is, zweert een ander bij sportfaciliteiten op de camping. Zoveel mensen, zoveel wensen.

Kamperen in Toscane bij Lux4camp

Dat geldt ook voor de accommodatie. Kamperen met een eigen tent, vouwwagen of caravan op een ‘doodgewone’ kampeerplaats wordt steeds vaker ingeruild voor het verblijf in een safaritent, bungalowtent, lodgetent, stacaravan of bungalow. Heb je geen zin om te ‘kramperen’ maar vier je je vakantie het liefst in luxe, bekijk dan de door Lux4camp geselecteerde campings in Toscane.

Toscane binnenland © Unsplash

Waar kamperen aan de kust van Noord naar Zuid Toscane

Toscane heeft heel wat mooie stranden: Versilia, Viareggio, Forte dei Marmi, ook op Elba. De regione staat dan ook op de derde plaats als het gaat om aantal toegekende Blauwe Vlaggen in 2022. Kamperen aan de Toscaanse kust doe je van noord naar zuid:

  1. Aan de noord-Toscaanse kust, bij Massa, Forte dei Marmi, met in het achterland Lucca
  2. Iets zuidelijker aan de kust, in de buurt van Pisa en Livorno
  3. Nog zuidelijker in de buurt van Cecina en Bolgheri
  4. Bij Follonica tot Punta Ala
  5. Aan de kust, bij La Maremma en bij Grossetto

Trouwens… wist je dat 2 van de 10 mooiste stranden van Italië in Toscane liggen?

Toscaans strand Isola del Giglio © Unsplash

Zet het echte Toscane op tafel!

Wil je het Toscane-gevoel thuis nog even terughalen, maak dat eens een Toscaans diner. Als antipasto maak je Crostini alle acciughe, daarna serveer je de Toscaanse vissoep Caciucco alla Livornese of een overheerlijke Risotto al Chianti.

Natuurlijk kun je er een overheerlijke bistecca van Chianina rund achteraan serveren, maar misschien kun je beter iets meer ruimte laten voor het toetje Zuccotto.

En bij de koffie serveer je zelfgemaakte Cantuccini met een glaasje uit Toscane afkomstige Vin Santo. Tijdens het diner drink je, je raadt het al, een witte of rode wijn uit Toscane gemaakt van autochtone druiven.

Meer weten over deze prachtige streek? Bekijk de Toscanespecial op Italie.nl

Toscaanse lunch © Unsplash

© Foto’s: Lux4Camp, Unsplash

 

 

Permalink naar %s