Gratis internet op vakantie in Italië

internet op vakantieNederlanders blijken bijzonder gehecht te zijn aan internet. 70% van de Nederlanders zegt zonder internet te kunnen op vakantie. Maar bijna de helft (47%) zegt niet zonder internet te willen, aldus onderzoek door Corendon.

De helft van de Nederlanders laat zich dan ook bij het boeken van hun vakantie leiden door de aanwezigheid van internet op de bestemming. Voor maar liefst 1 op de 5 hangt de keuze van de vakantielocatie zelfs daarvan af.

Zo’n 3/4 van de Nederlanders wil zijn mail bekijken als hij op reis is, en 17% doet dan ook voor zakelijke mails. Daarnaast geeft de helft van de personen aan op vakantie de sociale media bij te houden; bijna 2 op de 3 goet dat zelfs elke dag.

Vakantie-adres selecteren op Wifi of internet

Dit wetende, vroegen we ons af hoeveel reisorganisaties het ook als selectiemogelijkheid hebben ingebouwd. Dat zijn ze in ieder geval nog niet allemaal. Bij sommige reisorganisaties staat er wel dat er internet is, maar je moet de gedetailleerde toelichting lezen om te zien of het wifi is of betaald. En daarnaast doe je er goed aan bij de locatiebeschrijving na te lezen waar je precies wifi hebt. Op een aantal campings is dat bijvoorbeeld alleen in de omgeving van de receptie. Als dan iedereen tegelijkertijd het internet op gaat, schiet het natuurlijk qua snelheid ook niet op…

Gratis internet in een Italiaanse stad

Sommige steden bieden gratis internet aan. Soms kun je dan bij de VVV een kaartje halen met een toegangscode zodat je, zonder kosten, toch online kan. Dat is natuurlijk ook een slimme manier om toeristen te trekken. Uit ervaring weten we dat het wel stimuleert om even naar dat ene stadje te gaan. Als je er dan toch bent, eet je gelijk even een gelato of drink je een caffè. Slim dus.

In de buurt van treinstations en op vliegvelden kun je veelal gratis het internet op. Bij ons is in de buurt is dat Spilimbergo, maar er zullen heel veel meer mensen baat hebben met de wetenschap dat bijvoorbeeld Florence gratis internet biedt op 12 pleinen. Rome biedt het ook, evenals Napels, Bologna, Turijn, Vicenza, Trieste, en zo nog tal van andere steden. Soms heb je, net als in Milaan, alleen gratis toegang tot institutionele websites. En als het niet is gereguleerd, zoek je toch gewoon een barretje op waar staat dat er wi-fi is. Un caffè, una bibita oppure un gelato, en je bent weer bij.

Gratis app voor smartphone

Op tal van smartphones kun je een gratis app downloaden die je aangeeft waar free wifi is. Als je de app in Nederland hebt gedownload, heb je er zeker plezier aan tijdens je vakantie in het buitenland. Je ziet de sterkste en open Wifi-punten. Wel zo prettig.

Reisorganisaties met internet als selectiemogelijkheid

We namen de proef op de som en checkten bij verschillende websites of het selecteren op gratis internet een optie is. Degene die de selectiemogelijkheid bieden, hebben we voor je op een rijtje gezet. Het lijstje pretendeert zeker niet compleet te zijn, sterker nog, het zal verre van compleet zijn, maar helpt je wellicht een beetje op pad bij het uitzoeken van je vakantiestek mét gratis internet.

  • Suncamp biedt campings in Italië met internet
  • Interhome biedt vakantiehuizen in Italië met wifi
  • Op de website Opvakantienaaritalie.nl staan meer reisorganisaties – ongetwijfeld zitten daar ook reisorganisaties tussen waar selectie mogelijk is.

 

Permalink naar %s