Heidy kan niet kiezen… favoriet gerecht en streek

Als Heidy van Daal wordt gevraagd naar haar favoriete Italiaanse streek en gerecht, lijkt ze niet te kunnen kiezen. Dit is haar inzending voor de prijsvraag rondom het eetleesboek ‘Italia con gusto e Amore’ van Annet Daems. Een opsomming van heel wat heerlijkheden:

“Mijn favoriete streken in Italië zijn Zuid-Tirol, Trentino, Veneto, Brescia en Lombardije.

Iedere streek heeft zo zijn eigen heerlijke gerechten en specialiteiten, het is moeilijk kiezen… De Kaiserschmarren (pannekoekreepjes met bessen) en Schlutzkrapfen (gevulde deegflapjes bijvoorbeeld met spinazie) uit Zuid Tirol. Of de tagliatelle al tartufo (pasta met truffel) uit Trentino…

Of tóch de wolfsbaars in amandelen (branzino in salsa di mandorle) of de trota salmonata alla griglia (gegrilde zalmforel) uit Veneto?

Of de spaghetti Vongole uit Chioggia of Pasta ai frutti di mare uit Burano?

Vooraf uiteraard met een Aperol Spritz of… een Pirlo uit Brescia? En na een espresso met nougat uit Lombardije (Cremona, Spelari)… mmmmm!

Favoriete plek

Borghetto di Mincio is in de herfst een prachtige plek.

Het is er rustig, we zitten op een prachtig terras van het sfeervolle restaurantje Antica Locanda Mincio, aan het riviertje onder de bomen. De tafels zijn mooi gedekt met wit linnen, de obers in kostuum… Het ziet er chique uit, maar is tóch heel betaalbaar!

Aanbeveling is Tortelli Zucca. Het oogt als een eenvoudig gerecht tortelli gevuld met pompoen,  maar o zo lekker en vast moeilijk om het zo te maken…  Heerlijk! Met liefde bereid! Daar zou ik elke dag wel willen lunchen 😄”

Borghetto di Mincio

Permalink naar %s