Gratis naar Italiaanse musea

Gratis naar musea in ItaliëGoed nieuws voor wie krap bij kas zit, maar wel graag een museum bezoekt tijdens de vakantie in Italië. Domenica al museo heeft zijn intrede gedaan. Dat betekent dat per 1 juli 2014 alle staatsmusea en archeologische vindplaatsen die onder de staat vallen, gratis toegankelijk zijn op elke eerste zondag van de maand, aldus il Ministro dei Beni culturali.

Een weekendje Florence wordt op cultureel gebied een stuk goedkoper als je dat in het eerste weekend van de maand doet. Je kunt die zondag bijvoorbeeld gratis naar de Uffizi en de Galleria dell´Accademia. Dat geldt ook voor tal van andere steden. Je kunt de musea vooraf online opzoeken om uit te zoeken het staatsmusea zijn. Klik de regione aan waar je naartoe gaat en eventueel een interessegebied en maak je keuze.

Staatsmusea blijven in zijn algemeniteit gratuiti, gratis, voor jongeren onder de 18. Ben je tussen de 18 en 25, dan kun je a prezzo ridotto, tegen gereduceerd tarief, het museum bezoeken. Slecht nieuws voor 65+ers. Die moeten voortaan betalen, terwijl ze eerst gratis naar de musea mochten.

Verder staat er jaarlijks twee keer Una notte al museo op de planning. Er zijn dan speciale avondopeningen waar je voor slechts 1 euro het museum in kan. Ook zijn voortaan de grote staatsmusea op vrijdag open tot 22uur.

 

Permalink naar %s