Concert Zucchero

Zucchero komt op zaterdag 18 mei 2013 naar Ziggo Dome in Amsterdam!

Adelmo Fornaciari, beter bekend als Zucchero, brak in 1985 door in zijn thuisland Italië na deelname aan het Festival van Castrocaro en het Festival van San Remo. De rest van Europa moest nog even wachten tot zijn duetto met Paul Young voordat zij kennis met hem kon maken.

Hij vindt zijn inspiratie in gospel, blues en andere rock waarmee hij zijn populariteit in Italië en andere landen verzekerd weet. Zucchero staat bekend om zijn samenwerking met andere bekende artiesten, zoals Joe Cocker, Eric Clapton en zelfs onze eigen Ilse de Lange. Als je een Zucchero concert bijwoont is het bijna alsof je een kamer vol familie binnenkomt. Zijn concerten zijn daarom meestal uitverkocht.

Zucchero wordt beïnvloed door klassieke muziek en folkstromingen. In zijn geheel eigen stijl vullen de soms zoete en soms rauwe tonen elkaar perfect aan. Met tickets voor zijn concert hebben fans iets om naar uit te kijken wat meer is dan zomaar een avondje bij een concert. Het is meer een bezoek aan een grote amusementsshow die gegarandeerd een grote indruk achterlaat. Zucchero doet voor de muziek wat suiker doet voor koffie, een beetje zoet in een bittere wereld!

In november 2010 verscheen zijn nieuwste album Chocabeck, dat nu al wordt gezien als een van de beste, al dan niet het beste album van Zucchero. Op dit album werkte hij samen met een keur aan internationale muzikanten, zoals Bono en Brendan O’Brien. Natuurlijk zullen hier ook een aantal nummers van gespeeld worden.

Zing ook mee op zaterdag 18 mei in Amsterdam!

 

Permalink naar %s