Agriturismo Montesoffio – Le Marche

Montesoffio agriturismo countryhouse

Ben je op zoek naar een agriturismo met rust, ruimte en een zwembad, dat ligt in het midden van Italie? Vind je het fijn om te logeren bij Nederlanders, neem dan eens een kijkje bij Agriturismo Montesoffio. De eigenaar Emile en Anja geven je alvast een paar leuke tips wat je niet mag missen als je in een van zijn appartementen in het countryhouse overnacht.

Agriturismo – Country House Montesoffio

  • Le Marche, Pesaro e Urbino, Barchi
  • 8 appartementen (tot 6 pers), 4 B&B (tot 3 pers)
  • Prijs vanaf € 65 per nacht (B&B, 2 pers.)
  • Groot zwembad, vrij gelegen met grote tuin, speelgelegenheid, biologische wijn-, olijf- en boomgaard, huisbar, gratis WiFi en openhaard. Eigenaren bakken brood voor de gasten en organiseren regelmatig gezamenlijke maaltijden. In het voor- en naseizoen faciliteren ze desgewenst alle mogelijke cursussen.

Tips van eigenaar Emile

Genieten bij Montesoffio bij het zwembadAgriturismo Montesoffio ligt op 25 minuten van de Adriatische kust in de heuvels van Le Marche, om precies te zijn tussen Rimini en Ancona. Het agriturismo heeft meerdere appartementen te huur en er zijn ook bed&breakfast mogelijkheden. Je bent in elk geval te gast bij Nederlanders die zelf op het landgoed wonen. Dit heeft als voordeel dat ze je met raad en daad kunnen bijstaan, bijvoorbeeld over de stranden, steden en dorpen zoals Urbino, Fano, Fabriano, Senigallia, Mondavio en Corinaldo. Maar ook over de natuurparken Frasassi, Furlo, Conero en de Apennijnen. En niet te vergeten de talloze cantine waar je wijn kunt kopen, markten, outlets en restaurants.

Vakantie vieren in Le Marche, betekent ook dat je heerlijk gaat rondtoeren. Je komt van alles tegen aangezien de regione bekend staat om de rijke historie in een soms nog middeleeuws aandoende setting. Je loopt door steile, oude straatjes, overal om je heen is kunst en cultuur, je dwaalt door tunnels en (onderaardse) gewelven en geniet van de rust; dit laatste vooral tussen half 1 en 4 uur ’s middags als de Italianen massaal aan de pranzo, lunch, zitten.
Een aanrader is een bezoek aan een van de vele muziek- of historische festivals; vooral in de zomermaanden worden die veel georganiseerd. Ook de lokale wijn- en eetfeesten van mei tot in november mag je niet missen; je proeft er van regionale producten zoals truffels, olijfolie, wijn en diverse traditionele groenten en fruit.

De eigenaren van Montesoffio delen maar al te graag hun tourtips:

  • Via Sant’Ippolito (Outlet Replay e.a.) en Fossombrone (markt) naar Urbino (Palazzo Ducale Montefeltro, Rafaël); vervolgens terug via Urbania naar Aqualagna (truffelhoofdstad) en de Gola del Furlo (kloof met Romeinse tunnel).
  • Via Mondavio (citadel), Pergola (museum Bronzi Dorati), Frontone (Castello) en Fonte Avelana (Klooster in de bergen) naar Fabriano (museo della filigrana). Dan terug via Genga (Grotte di Frasassi), Arcevia, Pittichio (Italiaanse droom) en Castelleone di Suasa (Romeinse opgraving).
  • Via Cartoceto (DOP olijfolie) en Mombaroccio (burcht) naar Fano (markt, winkels) en verder zuidwaarts langs de kust naar Senigallia (badplaats), de Monte Conero (wijnstreek, stranden Sirolo en Numana, golfbaan) en door naar Loreto (bedevaartsoord). Vandaar terug via Castelfidardo (accordeonmuseum), Jesi (Verdicchio, enoteca), Ostra en Corinaldo.
  • Via Fano langs de kust naar Pesaro (Rossini, stranden), over de Monte San Bartolo (natuur,  stranden en panorama’s) naar Gabicce Mare (stranden, uitgaan), Gradara (kasteel), San Marino (kastelen, uitzichten, winkels), San Leo (Kasteel) naar Pennabilli (klooster, Boeddhistisch Italië). Vandaar terug via Carpegna (natuurgebied), Petriano en Serrungarina.

montesoffio_urbino

montesoffio_strand

montesoffio_cultuur

 

Permalink naar %s