Agriturismo Montesoffio – Le Marche

Montesoffio agriturismo countryhouse

Ben je op zoek naar een agriturismo met rust, ruimte, een zwembad en een veilig gevoel, dat ligt in het midden van Italie? Vind je het fijn om te logeren bij Nederlanders, neem dan eens een kijkje bij het kleinschalige Agriturismo Montesoffio. De eigenaren Emile en Anja geven je alvast een paar leuke tips wat je niet mag missen als je in een van hun appartementen in het country house overnacht.

Om antwoord te geven op de verschillende vragen over wat de situatie is rondom het Corona-virus in Le Marche, bevat de website een speciale pagina met actuele informatie. Bij twijfel kun je de eigenaren natuurlijk altijd vragen naar de aller-aller-laatste informatie.

De Nederlandse Anja en Emile benadrukken dat ze hun gasten nooit aan hun lot over zullen laten en dat ze hun uiterste best doen om de gasten te helpen waar nodig.

Agriturismo – Country house Montesoffio

  • Le Marche; provincie Pesaro e Urbino, gemeente Terre Roveresche; plaats: Barchi
  • 8 appartementen (tot 6 pers), 4 B&B (tot 3 pers)
  • Prijs vanaf € 70 per nacht (B&B, 2 pers.)
  • Kleinschalig, veilig, groot zwembad, vrij gelegen met grote tuin, speelgelegenheid, biologische wijn-, olijf- en boomgaard, gemeenschappelijke huikskamer met huisbar, gratis WiFi en openhaard. Eigenaren bakken brood voor de gasten en organiseren regelmatig gezamenlijke maaltijden. In het voor- en naseizoen faciliteren ze alle mogelijke cursussen en andere activiteiten.

[Lees verder na de foto]

agriturismo country house montesoffio

Tips van eigenaar Emile

Agriturismo Country house Montesoffio ligt op 25 minuten van de Adriatische kust in de heuvels van Le Marche, om precies te zijn tussen Rimini en Ancona. Het agriturismo heeft meerdere appartementen te huur en er zijn ook bed&breakfast mogelijkheden.

Bij Nederlanders te gast

Je bent in elk geval te gast bij Nederlanders die zelf op het landgoed wonen. Dit heeft als voordeel dat ze je met raad en daad kunnen bijstaan, bijvoorbeeld over de stranden, steden en dorpen zoals Urbino, Fano, Fabriano, Senigallia, Mondavio en Corinaldo. Maar ook over de natuurparken Frasassi, Furlo, Conero en de Apennijnen. En niet te vergeten de talloze cantine waar je wijn kunt kopen, markten, outlets en restaurants.

Middeleeuws aandoende setting

Vakantie vieren in Le Marche, betekent ook dat je heerlijk gaat rondtoeren. Je komt van alles tegen aangezien de regione bekend staat om de rijke historie in een soms nog middeleeuws aandoende setting. Je loopt door steile, oude straatjes, overal om je heen is kunst en cultuur, je dwaalt door tunnels en (onderaardse) gewelven en geniet van de rust; dit laatste vooral tussen half 1 en 4 uur ’s middags als de Italianen massaal aan de pranzo, lunch, zitten.

Muziek- en historische festivals

Een aanrader is een bezoek aan een van de vele muziek- of historische festivals; vooral in de zomermaanden worden die veel georganiseerd. Ook de lokale wijn- en eetfeesten van mei tot in november mag je niet missen; je proeft er van regionale producten zoals truffels, olijfolie, wijn en diverse traditionele groenten en fruit.

[Lees verder na de foto]

agriturismo country house montesoffio

Tourtips in Le Marche

De eigenaren van Montesoffio delen maar al te graag hun tourtips:

  • Via Sant’Ippolito (Outlet Replay e.a.) en Fossombrone (markt) naar Urbino (Palazzo Ducale Montefeltro, Rafaël); vervolgens terug via Urbania naar Aqualagna (truffelhoofdstad) en de Gola del Furlo (kloof met Romeinse tunnel).
  • Via Mondavio (citadel), Pergola (museum Bronzi Dorati), Frontone (Castello) en Fonte Avelana (Klooster in de bergen) naar Fabriano (museo della filigrana). Dan terug via Genga (Grotte di Frasassi), Arcevia, Pittichio (Italiaanse droom) en Castelleone di Suasa (Romeinse opgraving).
  • Via Cartoceto (DOP olijfolie) en Mombaroccio (burcht) naar Fano (markt, winkels) en verder zuidwaarts langs de kust naar Senigallia (badplaats), de Monte Conero (wijnstreek, stranden Sirolo en Numana, golfbaan) en door naar Loreto (bedevaartsoord). Vandaar terug via Castelfidardo (accordeonmuseum), Jesi (Verdicchio, enoteca), Ostra en Corinaldo.
  • Via Fano langs de kust naar Pesaro (Rossini, stranden), over de Monte San Bartolo (natuur,  stranden en panorama’s) naar Gabicce Mare (stranden, uitgaan), Gradara (kasteel), San Marino (kastelen, uitzichten, winkels), San Leo (Kasteel) naar Pennabilli (klooster, Boeddhistisch Italië). Vandaar terug via Carpegna (natuurgebied), Petriano en Serrungarina.

montesoffio_urbino

montesoffio_strand

montesoffio_cultuur

 

Permalink naar %s