Hoe zijn Italianen op vakantie?

wat doen Italianen op vakantie?Italianen op vakantie. Een ding is zeker, de dynamiek straalt er bepaald niet vanaf! Uit een sondaggio, onderzoek, dat gehouden werd onder 2852 Europese toeristen, onder wie 600 Italianen, blijkt dat Italianen aartslui zijn op vakantie. De meeste geïnterviewden lieten weten dat ze het grootste deel van hun vakantie wilden wijden aan slapen. De grootste dormiglioni, slaapkoppen, zijn de Fransen met 8 uur en 20 minuten, dan de Duitsers en de Engelsen. Spanjaarden en Italianen slapen allebei minder dan 7 uur en 50 minuten.

Vervolgens het actief zijn: sporten doen Duitsers bijzonder graag tijdens hun vakantie, wel 3 uur 37 min per dag! Italianen hebben daarentegen een broertje dood aan sport; ze besteden er in hun vakantie niet meer dan 2 uur aan, en daarmee zijn ze de fanalino di coda, hekkensluiter, in Europa.

Wat Italianen wél graag doen is zonnen. Direct na de Engelsen, die 2 uur en 53 min besteden aan het krijgen van een abbronzatura, lekker kleurtje, komen de Italianen met 2 uur en 40 minuten. Spanjaarden zonnen amper 2 uurtjes per dag.

Ook willen Italianen veel tijd aan hun partner besteden: maar liefst 4 uur en 31 minuten, wat in schril contrast staat met de Spanjaarden en de Duitsers, die slechts iets meer dan een uurtje voor hun partner overhebben. Tjee, zijn die Italianen dan toch echte romantici? Of zouden ze alleen maar een sociaal gewenst antwoord geven?

Permalink naar %s