Hugo is echt wel Italiaans!

Hugo prosejitoDe eerste keer dat ik met Hugo werd geconfronteerd had ik zo mijn vraagtekens. De fles zag er hip uit, maar dit kon toch niet Italiaans zijn?! Alleen de naam al! Dit zou toch nooit kunnen concurreren met het inmiddels immens populaire Aperol Spritz?! Niets bleek minder waar! Hugo werd al kort na introductie op de Nederlandse markt een regelrechte hit!

En zoals met veel hippe drankjes het geval is, duiken de ‘neppers’ ook al ras op. Hugo l’originale, is verzonnen en wordt gebotteld door Zadi Drinks. Inderdaad, dat klinkt ook niet echt Italiaans. Tijd om er eens in te duiken! Want het drankje smaakt naar meer…

Gezond

Het in Zuid-Tirol ontwikkelde aperitiefje is fruitig en verfrissend. Je proeft munt en ook een heel klein zoetje. Waarmee het dus een leuke tegenhanger is van Aperol Spritz wat een klein bittertje heeft. De cocktail Hugo is gemaakt van spumante, 100% natuurlijke vlierbloesem-, muntextracten, bruiswater en geconcentreerd citroensap. Geen kleurstoffen, geen smaakversterkers, geen e-nummers en conserveringsmiddelen. Het is nog gezond ook dus! Doe mij nog maar een glas dan 😉

De naam Hugo

Ik vond de naam Hugo wat verdacht, aangezien de naam Ugo vaker voorkomt in Italië dan Hugo. Maar we hebben het over het Duitstalige SüdTirol, dus dat zou een verklaring kunnen zijn. En dan Prosejito… klinkt ook niet echt Italiaans! Bij navraag blijkt dat het een samentrekking is van prosecco en mojito. En in de praktijk blijkt de naam prosejito inderdaad vaak met mojito te worden gekoppeld, waarmee het smaakpalet helder is. Daar is dus over nagedacht!

Hugo is ontstaan in Zuid-Tirol en werd in de bar ter plekke gemixt. Omdat het drankje veelgevraagd was, leek het barman Thomas DIvina handiger als het kant-en-klaar zou zijn. Dat zou een boel tijd én flessen schelen achter de bar. Bareigenaar Stefan ZAnotti kon zich daarin wel vinden, en zo ontstond Zadi Drinks met de kant-en-klare cocktail in hippe flessen.

© beeld: Zadi drinks

Permalink naar %s