Je eigen terrazzo-tafelblad maken, hoe cool is dat!?

Je eigen terrazzo tafelblad maken tijdens een workshopIn de jaren twintig van de vorige eeuw kwamen heel wat Noord-Italianen naar Nederland. Een van de beroepen die zij beoefenden, was die van terrazziere, terrazzo-werker. In tal van kerken maar ook in huizen uit de jaren dertig stortten zij de vloer. Je weet wel, die gespikkelde vloeren, veelal in zwart-wit. Claudia’s opa was terrazziere, dus je snapt al dat zij het vak een warm hart toedraagt. 🙂

Terrazzo maken is niet zo simpel als het wellicht lijkt. Lily van Nunen groeide er echter mee op. Haar ouders waren de 6e(!) generatie in het natuursteenbedrijf. Lily en haar man Wil namen de zaak in 1975 over en uiteindelijk raakte ze zo vergroeid met het vak dat ze een professionele mozaïek-opleiding ging volgen in het mekka van de mosaico: Spilimbergo. Om vervolgens vlakbij een vakantiehuis te kopen om er vaker te zijn en met als doel het vakantiehuis deels te verhuren. Uiteindelijk woont ze er nu voltijds. Het is een prachtige plek, Claudia schreef er al eerder over.

Eigen draai

Claudia zoekt haar en haar man Wil elk jaar op en staat telkens versteld van de prachtige mozaïeken die ze in de tussentijd heeft gemaakt en ook van de unieke aanpak. Lily geeft haar eigen draai aan het mozaïeken – dat maakt haar werk zo uniek. Je ziet het terug op het terrein waar hun huis en gastenverblijf staat en ook op hun facebookpagina. Lily ontvangt in Italia ook regelmatig gasten voor mozaïekworkshops, maar is nu even terug in Nederland en gaat een workshop terrazzo geven!

Terrazzo-workshop

Tijdens deze terrazzo-workshop maak je een klein tafelblad van ongeveer 40×40 cm – of eventueel op verzoek een afwijkende maat. Je maakt kennis met de basistechniek van het klassieke mozaïeken, waarna je een eenvoudig werkstuk creëert. Dit mozaïek wordt in het door jezelf geproduceerde terrazzoblad verwerkt tot één uniek stukje artistiek vakmanschap. Het leuke is dat je voor het terrazzo-effect kunt  kiezen uit veel soorten en kleuren, zowel in marmer als in glas. Je maakt dus zo je eigen tafel, hoe leuk is dat!

De terrazzomassa komt tot stand door cement (het bindmiddel) en marmer- en/of glaskorrels op de juiste wijze te mengen. De kleur van het cement kan vervolgens worden aangepast door pigment  toe te voegen. Na uitharding van enkele dagen wordt je werkstuk professioneel gepolijst, waardoor een mooi en glad terrazzoblad met ingelegde mozaïek verschijnt, dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt.

Lijkt je dit wel wat? Lily is in november weer even in Nederland en geeft een 3-daagse cursus.

  • Wanneer en waar: 14-11-2014 t/m 16-11-2014, Helvoirtseweg 100 in Vught
  • Wanneer en waar: 7-11-2014 t/m 9-11-2014, Bos en Lommer, Amsterdam (reeds vol-geboekt)
  • Wanneer en waar: 21-11-2014 t/m 23-11-2014, Bos en Lommer, Amsterdam
  • Wanneer en waar: 28-11-2014 t/m 30-11-2014, Bos en Lommer, Amsterdam
  • Hoe laat: 10.00 tot 16.00 uur
  • Quanto costa: € 275 incl. lunch
  • Reserveren via Casa di Mozaiek
  • Meer informatie via 06 – 517 899 71

 

 

Permalink naar %s