Zoek het uit!

Het is er weer de tijd van het jaar voor: het uitzoeken van zorgverzekeringen. Het geld dat je bespaart, kan mooi in een volgende vakantie naar Italië. Maar er is meer waarom het slim is verzekeringen te vergelijken.

Vergelijken loont vaak de moeite. De een is gebaat bij een hoog eigen risico, de ander die behept is met een mindere gezondheid, heeft mogelijk baat bij een lager franchigia, eigen risico, bij het afsluiten van een zorgverzekering. Los daarvan heeft speelt je zorgverzekering ook een rol als je ziek wordt op vakantie in Italië.

Vergelijken loont

Paragonare, vergelijken, is gemakkelijker als een ander al wat preparativi, voorwerk, heeft gedaan. Dat levert je immers een duidelijk overzicht op. Wist je dat het soms de moeite loont om als de zorgwensen van jou en je partner niet hetzelfde zijn, aparte vergelijkingen te maken voor de zorgverzekering? Het zou zo maar kunnen dat je ieder op een andere verzekeraar uitkomt. De dekking en vergoedingen kunnen nogal uiteen lopen, zo blijkt wel als je wel eens hebt vergeleken. Wat wil je als basisverzekering, welk eigen risico kun en wil je dragen, wil je aanvullend verzekeren voor bepaalde zorg?

Je bambino is tot z’n achttiende gratis meeverzekerd bij de ouder die het meest uitgebreid is verzekerd. Daarna is het un altro paio di maniche, andere koek. Natuurlijk is het ‘t gemakkelijkste om alle verzekeringen van het gezin bij een en dezelfde zorgverzekeraar te hebben, maar als het onder aan de streep zoveel geld scheelt, krab je je nog eens achter de oren het het uitzoeken van de zorgverzekering 2022.

Je zou vermoeden dat vergelijking-websites of brokers je meer kosten. Maar juist doordat ze ‘groot inkopen’, weten ze betere prijzen of voorwaarden te onderhandelen. Dat zie je bijvoorbeeld ook terug bij het regelen van een huurauto op vakantie. Ik kan over dat laatste een boek over schrijven, het werd slechts een artikel, haha.

Een geluk bij een ongeluk

Via onze samenwerking met Pricewise zagen we dat je bij overstap van zorgverzekering een gratis ‘geluk-bij-een-ongeluk’-dekking krijgt. Dat noemen ze in Italië: una fortuna nella sfortuna, een geluk bij een ongeluk.

Het idee achter quest’offerta, dit aanbod, van Pricewise is simpel. Je zorgverzekering dekt vooral medische kosten. Maar stel je bent na een ongeval en ziekenhuisopname niet in staat je hond uit te laten. Of het lukt niet om je huishouden te doen. Een tijdelijke aiuto domestico, huishoudelijke hulp, zou dan toch wel fijn zijn. Of een tata, oppas, voor de kinderen, zodat jij de broodnodige riposo, rust, kunt nemen. Dat is dus het idee van ‘een geluk bij een ongeluk’.

Je uitgespaarde geld steek je in een vakantie naar Italië

Zorgverzekeraars moeten uiterlijk op 12 november hun zorgpremie bekend maken. Vanaf dat moment is vergelijken zinvol. Overstappen van zorgverzekering kun je vervolgens tussen half november en eind december. Als je voor 1 januari overstapt, kan de nieuwe verzekeraar de oude verzekeraar voor je opzeggen. Je hebt bij overstappen hoe dan ook 14 dagen wettelijke bedenktijd.

Enne… het geld dat je bespaart op een nieuwe verzekering, kun je mooi steken in je volgende vakantie in Italië. Tips genoeg daarvoor op deze blog of op Italie.nl 😊

 

Permalink naar %s