Non laat Italianen bij The Voice uit z’n dak gaan…

Het publiek van The Voice of Italy gaat uit zijn dak. Zij zien iets wat de jury tot dan alleen hoort, want ze zitten nog omgedraaid tijdens deze blind audition. Groot is dan ook de verbazing van i giudici, de jury, als ze hun stoelen omdraaien. Vol ongeloof kijken ze naar wat zich voor hun ogen afspeelt. Bij het stoere, vol getatoeëerde jury-lid Alessandro Aleotti, alias J-Ax, springen zelfs de tranen in de ogen als hij luistert naar de 25-jarige Suor Cristina.

Suor Cristina “spacca” breekt door met een prachtig gezongen lied van Alicia Keys. Een lied dat je compleet niet verwacht bij een geestelijke. Tutti pazzi per suor Cristina, iedereen is gek op de zingende non. Luister niet alleen naar het lied, maar luister ook vooral naar het daarop volgende commentaar van i giudici, de jury. Beheers je het Italiaans een beetje, dan is het genieten van wat ze allemaal zeggen. Zowel het lied als ook het jurycommentaar komen echt binnen, wellicht pink je zelfs net als J-Ax een traantje weg.

Suor Cristina zegt bescheiden:“Ho un dono, ve lo dono”, ik heb een gave, ik geef jullie die. Op de vraag of ze naar aanleiding van haar optreden bij The Voice of Italy nog een telefoontje uit het Vaticaan kan verwachten, antwoordt de Siciliaanse sorella, kloosterzuster, dat ze zeker una chiamata, een telefoontje, verwacht van Papa Francesco. Hij moedigt de kloosterlingen juist aan om zich onder de mensen te begeven, dus zal dit optreden ook zeker weten te waarderen, zo verwacht ze. Direct na haar optreden, twitterde Kardinaal Ravasi : “Ciascuno, secondo il dono ricevuto, lo metta a servizio degli altri”, “Eenieder die beschikt over een gave, moet deze ten dienste stellen van de ander.”

Elk lid van de jury doet zijn uiterste best deze zingende non in zijn team te krijgen. Zowel Raffaella Carrà, als Noemi, Piero Pelù zijn lovend, net als J-Ax die haar dolgraag in zijn team wil. Zijn motivatie: “Tu e io siamo il diavolo e l’acqua santa!” “Jij en ik zijn de duivel en het heilig water.”
Laten we hopen dat ze het samen ver brengen in The Voice of Italy!

Forte sta suora! Nondeknetter, wat is deze non goed!

Permalink naar %s