Gratis naar de film in Rome!

gratis_naar_de_film
Leuke tip voor wie de komende in juni of juli 2015 op vakantie is in Rome. Je kunt namelijk gratis naar de film op het evenement met de prachtige naam Cinema sotto le stelle, film onder de sterrenhemel. Om precies te zijn in Trastevere op de Piazza San Cosimato.

Op het filmoverzicht staan ook een aantal Disneyklassiekers zoals Cenerentola (Assepoester), Il libro della giungla (Junglebook), Gli aristogatti (Aristocats), maar bijvoorbeeld ook Chi ha incastrato Roger Rabbit (Who framed Roger Rabbit). In het Italiaans natuurlijk, dus een mooie oefening, zeker als je het origineel kent. Ook films zoals Salvate il soldato Ryan (Saving private Ryan) of die van Charlie Chaplin, Coen Brothers, Wes Anderson, Steven Spielberg en Robert Zemeckis staan op de rol. Je ziet: stuk voor stuk una buona pellicola, goede films! Ze zijn in het Italiaans – zo oefen je ook nog eens spelenderwijs…

De voorstellingen beginnen om 21.15 uur.

Het idee was de gratis films in de open lucht te tonen op 42 locaties van het centrum tot in de periferia, buitenwijken. De locaties variëren van stadsparken tot buitenvilla’s. In het historisch centrum is dat bijvoorbeeld in Municipio I, en verder bijvoorbeeld in Villa Mazzanti, nel Parco di Centocelle, Finocchio, Parco degli Acquedotti, l’Ex Forte Ardeatino, il Laghetto dell’Eur, Borgo di Ostia Antica, Parco 25 novembre 1883, Villa Bonelli. en ga maar door.

Bron en foto: Trastevere Cinema

Permalink naar %s