Italiaans-Nederlands leesboekje ‘Hector leert een taal’

Hector spreekt een taal - Ettore impara una linguaItaliaans leren aan de hand van woordjes en grammatica is één. Redelijk droge kost maar wel noodzakelijk. Uiteindelijk wil je immers zover zijn dat je een Italiaans boek of artikel kunt lezen. Én begrijpen natuurlijk. Herken je dit? En zou je zo’n boek wel willen lezen en/of winnen?

Het lezen en begrijpen van een doorsnee Italiaans leesboek is zeker in het begin vaak een stap te ver. Een tweetalig leesboek biedt dan uitkomst. ‘Ettore impara una lingua – Hector leert een taal’ is daar een mooi voorbeeld van. Het leesboekje bevat aan de linkerzijde de Italiaanse en aan de andere rechterzijde de Nederlandse tekst. Het tweetalige lees- en leerboekje is geschikt voor beginners en gevorderden.

‘Ettore impara una lingua – Hector leert een taal’

Hector leert een taal - voorzijdeIn 28 aansluitende verhaaltjes maak je op speelse wijze het leerproces van Hector mee. Hector wil graag met de vogels praten en begrijpen wat zij zeggen. Dat is niet zo gemakkelijk. Hij vraagt zijn vrienden om raad om melodieën en vocalen te leren, maar ook de woordvolgorde in zinnen, de grammaticale regels en nog veel meer. Bovendien ervaart hij dat een goede woordenschat onmisbaar is. Een taal leren, is zo gemakkelijk nog niet…

Heel wat animali, dieren, schieten hem te hulp. De gufo, uil, Ruud blijkt een goede insegnante, leraar. Hector ontdekt dat goed luisteren het belangrijkste is. En dat hij dagelijks moet oefenen en herhalen om de taal te leren. Een spiegel voor de lezer die voor dezelfde opgave staat bij het leren van de Italiaanse taal.

Illustraties van André Liedorp begeleiden elk verhaaltje. Het boekje van 64 bladzijden is inmiddels aan zijn tweede druk toe.

Bekijk een voorbeeldpagina

Win ‘Ettore impara una lingua – Hector leert een taal’

De inzendingstermijn voor de prijsvraag is gesloten. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.
De redactie is bedolven onder inzendingen n.a.v. de vraag wat je het mooiste Italiaanse woord vindt. Bekijk een selectie van de inzendingen.

Koop ‘Ettore impara una lingua – Hector leert een taal’

Geen zin in een prijsvraag? Dan kun je de ‘Ettore impara una lingua – Hector leert een taal’ natuurlijk ook gewoon voor € 15,95 kopen in de boekhandel, via info@leggiamo.nl of via onze Bol-partnerlink.

Italiaanse taal leestips

 

Permalink naar %s