Auto huren, vooraf of ter plekke?

De Fiat Cinquecento is toch mijn favoriete auto thuisEen van de veelgestelde vragen en vooronderstellingen is dat je ter plekke op het vliegveld goedkoper een auto huurt dan vooraf. Of in combinatie met je ticket. Dat fabeltje wil ik bij deze uit de wereld helpen.

Wat is het geval? Het verschil zit ‘m in bijvoorbeeld in het eigen risico, in het feit of je al dan niet met 1 of 2 personen mag besturen, de dekking van glas-, bodem- of bandenschade etc. Of nog leuker: lokale belastingheffing. Zie die discussie maar eens ter plekke in je beste Italiaans te winnen. Not.

Mijn persoonlijke ervaring

Zelf heb ik een aantal keer gehuurd bij Sunnycars. Het is een broker; dat betekent dat je bij de ontvangst van je reispapieren ziet of je de auto bij Hertz, Avis, Europcar etc kunt afhalen. Dat doet je vermoeden dat je duurder uit bent omdat er een extra schakel tussen zit. Niets is minder waar. Sunnycars koopt bulk in, dus laten dat voordeel aan de bestuurder ten goede komen.

Bij mijn trip naar Campania was ik zó trots dat ik compleet schadevrij had gereden tussen die ‘gekken’ (ze rijden er écht anders dan bij ons in het noorden). Kom ik aan bij het vliegveld, zie ik daar een deuk in de auto. Tja, dan kun je het Italiaans nog zo goed beheersen, maar die discussie verlies je altijd. In dit geval werd er een aantekening van gemaakt, en daarmee was de kous af. Geen schade, niks, nada niente. Zó fijn!

Ook heeft manlief een keer een RayBan zonnebril in de huurauto laten liggen – dat was in Bergamo. We kwamen er thuis achter. Balen natuurlijk. Een telefoontje naar het hoofdkantoor hier in Nederland, en een week later had hij zijn zonnebril weer. Kijk! Daarom ben ik zo enthousiast over Sunnycars. Deze service, maar ook dat je vooraf weet wat je te wachten staat, dat je eigen risico nul is, dat je niet hoeft bij te betalen voor extra gereden kilometers.

Vergelijk

Het loont natuurlijk altijd de moeite om verschillende autoverhuurders te vergelijken, maar ik hoor van mensen aan wie ik dit verhaal eerder heb verteld, dito positieve verhalen. Je krijgt bovendien een haast nieuwe auto mee die schoon van binnen en van buiten is. Ik vergelijk dus niet meer. Ik ben om.

Permalink naar %s