Landkaart met opvallende statistieken over Italië

Een landkaart wordt niet alleen gebruikt in de lessen aardrijkskunde. De mappamondo, wereldkaart, kan ook worden gebruikt om reis-inspiratie op te doen, je kunstzinnig uit te leven of om statistieken op af te beelden. Die statistieken zijn er in ieder geval genoeg. Wist je bijvoorbeeld dat Nederlanders meer koffie per hoofd van de bevolking drinken dan in ‘koffieland’ Italië?

Zo’n landkaart kan dus een leuk inkijkje geven in de raarste statistieken van een land. Nederland is volgens de statistieken op het gebied van koffiedrinken zelfs een van de koplopers, samen met de Scandinavische landen. Kijk maar in onderstaand kaartje.


via chartsbin.com

Persvrijheid

Maar er zijn meer opvallende statistieken. Zo blijkt uit onderstaand landkaartje dat Italië niet zo goed scoort op het gebied van persvrijheid en zelfs in de categorie ‘merkbare problemen’ terechtkomt.

mappressfreedom

IQ

En volgens onderstaand landkaartje van Targetmap doet Italië het verrassend goed als het gaat om het gemiddeld IQ dat Italianen scoren. Met een gemiddelde van 102 hebben Italianen zowaar het hoogste IQ van Europa.

mapiq

Kunstenaars

En dan zijn er ook nog kunstenaars, fotografen en creatievelingen die met de wereldkaart aan het werk gaan. Neem bijvoorbeeld de Zweedse fotograaf Erik Johansson. Hij combineerde typisch Italiaanse koffie met wat gespeelde onhandigheid en een krantje, en kwam daarmee na wat fotobewerking tot onderstaande unieke foto. Maar wil je toch een iets preciezere kaart van de wereld, of van Italië, kijk dan eens bij deze landkaarten van Italië. Zo raak je nooit meer de weg kwijt!

kaffe

Permalink naar %s