Het water van Bolgheri…

Cipressenlaan BolgheriBolgheri is bij de meesten vooral bekend om de lange laan met cipressen. Bij een kleiner gezelschap staat het prachtige dorpje bekend om zijn wijn. Maar het dorp is ook de bakermat van een bijzondere lijn parfums voor hem en haar: Acqua di Bolgheri.

Op vakantie reed Claudia Bes de strada del vino af richting het dorpje Bolgheri en stuitte in het paese op een simpaticcissimo, heel schattig, winkeltje met Acqua di Bolgheri. Ze raakte aan de praat met de eigenaresse en mocht vervolgens zelfs in het laboratorium kijken van Dottor Taffi die de geurlijn samenstelt. Enthousiast door het merk en de hartelijke ontvangst, kwam ze het merk vervolgens overal tegen. Langs de weg op reclameborden, in boetieks en mooie winkels… Het bleken er meer dan 70 te zijn, zo begreep ze later. Ze zag dat het merk flink aan de weg timmerde en langzaam borrelde het idee op om de geurlijn naar Nederland en België te halen.

Ondanks het feit dat Claudia totaal geen Italiaans sprak, was dat geen onoverkomelijke drempel. Dottor Taffi spreekt Engels, Claudia beheerst heel wat andere talen en inmiddels lijken Claudia en haar Bas helemaal opgenomen in de familie; er wordt heel wat afge-appt en -maild met de familie en het team.

claudia_autoAffiniteit

Hoe kom je erop om ‘zo maar’ parfum te importeren? Claudia had als pedicure al wel affiniteit met huidverzorgingsproducten, dus vanuit die kennis kon ze de verzorgingsproducten zoals bodylotion, badschuim en showergel beoordelen. Ze vertelt enthousiast dat er ze  extra vergine olijfolie in is verwerkt, maar ook sheabutter en amandelolie; bestanddelen die vocht inbrengend en verzorgend zijn. De geneeskrachtige kruiden doen de rest en zorgen voor een zachte huid. De producten ruiken heel natuurlijk en fris, aldus Claudia, “en ik krijg regelmatig complimenten over de handcrème die écht goed werkt.” Maar dan die geurlijnen, die vond ze “mooi, betaalbaar en ze ruiken ook nog eens heerlijk.”

Wie zou er vervolgens niet vreselijk hebberig worden bij het inkopen? Claudia importeert het grootste deel van de collectie, maar heeft ook goed gekeken naar wat de markt hier vraagt. Zo wordt er hier niet zo vaak talkpoeder gebruikt als in Italië, dus dat heeft ze niet. “Maar,”  haast ze zich te zeggen, “op verzoek kunnen we altijd andere producten bestellen hoor!”

Welke geurlijn past bij mij?
Acqua di Bolgheri - Oro

Op de vraag of ze de verschillende lijnen die ze voert kort en krachtig kan omschrijven, zegt ze “Oeps… het zijn er zoveel… Op de website staat bij elk van de 13 geurlijnen van Acqua di Bolgheri de omschrijving; op basis daarvan kun je een keuze maken voor het aanvragen van testers. De best verkopende lijnen zijn de (vrouwelijke) Oro, (mannelijke) Uomo en de (unisex) geurlijn Mistral. Oro is verfijnd vrouwelijk met tinten van Jasmijn, Hyacinth, Ylang Ylang en Bergamot; Uomo is er voor wie houdt van sandalwood, laurier en citrusaccenten. Mistral is kruidig met noten van oregano, basilicum en fruitige houttonen,” lepelt ze moeiteloos op.

Claudia’s persoonlijke favoriet is de Oro, vanwege het ultieme vrouwelijke, zoete, sensuele. Maar ze switcht nog wel eens afhankelijk van het jaargetijde en stemming. Haar partner kiest voor de Indigo; “heerlijk fris en licht bij hem,” aldus Claudia.

acqua_di_bolgheri_intensoTesters

Natuurlijk kun je de geuren van Acqua di Bolgheri ruiken in een van de verkooppunten, maar je kunt ook 7 verschillende sets testers aanvragen. Een slimme manier om geuren rustig thuis uit te proberen op je eigen huid; dat is wel zo fijn want wat bij de een heerlijk ruikt, kan bij de ander onder invloed van de huid, heel anders ruiken. De testers worden per set van 4 toegestuurd en zijn gratis. Je betaalt alleen een bijdrage van € 4,95 voor de verzendkosten. Een extra set kost € 3,95.

“Alle geuren hebben een top-, midden- en basisnoot. De top vervliegt met circa 20 minuten, midden ruikt iets langer en de basis van een geur blijf je het langst ruiken.” Aan de hand van de geurkaarten die je op haar website ziet, kun je een keuze maken. De prijzen variëren van € 29 tot € 45 voor 100ml. De prijs is afhankelijk van de gebruikte grondstoffen.

In de winkel is het kiezen gemakkelijker. Daar presenteert Claudia de geuren in glazen waarin de verschillende bouquetten goed tot hun recht komen. Er zijn op dit moment meerdere verkooppunten en een webshop. Maar ze is en blijft op zoek naar exlusieve boetieks en parfumeries. Voor de diffusers, zeepjes etc zoekt ze lifestylewinkels en daarnaast wil ze de hotel-lijn van Acqua di Bolgheri ook op hotelkamers hebben liggen. Mocht je dus nog tips hebben….

Gouden tip

Tot slot zijn we nieuwgierig waar je op moet letten als je iemand parfum wilt geven. Wat is haar gouden tip? “Testers aanvragen of naar de winkel komen. En anders starten met een Acqua di Bolgheri geur diffuser voor in huis!”